-->

Oral Seksin Zararları Nelerdir?

oral_seksin_zararlari_nelerdir

Oral seks karşımızdaki kişinin cinsel organını ağız yoluyla uyarılmasına denir. Oral seksin zararları nelerdir? makalemizde oral seksin yol açtığı hastalıklara yer verdik.


Uçuk
Herpes siplemks virüsü oral seksle en çok bulaşan cinsel hastalığa neden olan virüstür. Ağız çevresi yaralardan sorumlu olan türü HSV1; genital yaralardan sorumlu olansa HSV2 dir. Ne yazık ki, hiçbir semptom olmasa bile bu iki türden birini bulunduran bir kişiden kapmanız mümkündür. Gözle görülen yaralarınızı kontrol altında tutmak herpesten kaçmak için yeterli değildir. Uçuk tedavi edilemez ve ömür boyu kalıcıdır.oral_seksin_zararlari_nelerdir (1)


HPV
HPV vücut sıvısı transferi ile değilde cilten cilde temas yoluyla bulaştığından diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklardan farklıdır. HPV aynı zamanda genital siğil olarak da bilinir ve oral seks ile hızlıca bulaşır. Bazı uzmanlar oral seksin gırtlak kanserine bile yol açabildiğini ve kadınlarda serviks kanserine neden olabildiğini söylemiştir. 18-26 yaş arasındaki kişiler için 3 dozdan oluşan HPV aşısı vardır. Ancak, tedavisi yoktur; gençler, erkekler ve yaşlı bayanlar için uygun bir aşı da yoktur.


Bel soğukluğu
Oral seks yoluyla kolayca bulaşabilen boğaz ağrısı, sarı ve beyaz akıntı, yutma güçlüğü ve kırmızı lekeler belirtileriyle boğaz enfeksiyonlarına neden olan bir hastalıktır. Oral yolla bulaştığında tüm vücuda yayılabilir ve cinsel organ da etkilenir.İlaç tedavisinde antibiyotik kullanılır ancak çoğu antibiyotik dirençli hale gelmiştir. Tedavisi 4 ay alabilir ve bu süreçte bel soğukluğu hala bulaşıcıdır. Gonore kadınların serviks bölgesinin derinlerinde olduğundan bir erkeğin kadından oral seksle bu hastalığı kapmasındansa kadının erkekten kapması daha olasıdır.


Klamidya
Raporlara göre oral seksle klamidyaya yakalananların sayısı çok fazladır. Neyse ki, antibiyotiklerle 2 haftada tedavi edilebilmektedir ama sizinle beraber partneriniz de iyi şekilde tedavi edilmezse tekrar edebilir. Belirtileri genital akıntı,soğuk algınlığı semptomları, boğaz ağrısı, işeme sırasında yanma, seks sırasında acı ve testiste acıdır. Gonore gibi, kadınların erkeklere oral seks yaparken yakalanma olasılığı erkeklerinkinden daha yüksektir.


Frengi
Oral seksle kolayca bulaşır. Herpes ve HPV aksine, frengi sadece semptomları gösterdiği aşamada bulaşıcıdır. Belirtiler ellerde ve ayaklarda yaralar, şişmiş lenf düğümleri, ateş, saç dökülmesi, baş ağrısı, kilo kaybı ve bitkinlik şeklindedir. Eğer tedavi edilmezse, frengi beyne zarar verip düzensiz ve şiddetli davranışlara neden olabilir.


Hepatit B
Ağız ve genital bölge ilişkisinden değil Hepatit B ağız ve anal bölge ilişkisinden bulaşır. Neyse ki, 1. dünya uluslarında yaşayan insanların çoğu Hepatit Bye karşı aşılanıyor.Tüm cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak için olduğu gibi prezarvatifsiz ilişkiye girmeyin


HIV
HIV anal ve vajinal seksle bulaşabildiği gibi oral sekslede bulaşabilmektedir. Ağızda kesikler ya da yaralar varsa enfeksiyonun ağız içine yerleşme riski daha fazladır.


Oral seks tüyoları için tıklayınız!




YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.





 





YAZININ DEVAMI ==> Oral Seksin Zararları Nelerdir?
Oral Seksin Zararları Nelerdir?
Oral Seksin Zararları Nelerdir?
LihatTutupKomentar