-->

Kompleksli İnsanların Özellikleri Nelerdir?

kompleksli_insan_ozellikleri

Bir kişinin, kendini toplumdaki diğer insanlardan aşağı ve yetersiz görmesine aşağılık kompleksi denir. İşte kompleksli insan özellikleri


Egoları çok yüksektir, kendilerinin diğer insanlardan daha iyi, daha akıllı,daha üstün vs. olduğuna inanmak istediklerinden ve bunu her fırsatta kendine kanıtlayabilmek için başkalarına sürekli eleştirel bir gözle bakarak kendini hep üst pozisyonda tutma çabasındadırlar.


Ortaya herhangi bir olumsuz eleştiri atılsın hemen üzerine alınırlar, alınganlıkta üstlerine yoktur, sürekli başkalarının kendisi hakkında ne düşündüğü konusunda endişelidirler.


Eleştirmeyi severler, onları sıkça birilerinin olumsuz özellikleri hakkında konuşurken bulabilirsiniz.


Kaplumbağa çıkmış kabuğunu beğenmez misali, ailelerinden anne babalarından utanç duyarlar, kendilerini o aileye layık görmezler.


Çoğu abisinin, ablasının bir yakının üst mertebe mesleği ile övünür, bunu sıkça dile getirirler, o kadar acizlerdir ki yakınlarının sahip olduğu vasıflar onlar için övünç kaynağı olur.


Ben kelimesini sıkça kullanırlar, kendileri olmadan dünyanın dönmediği sanısına kapılırlar, halbuki mezarlıklar kendini vazgeçilmez görenlerle doludur.


Agresif ve kavgacıdırlar ve kavgaları genelde alınganlık huylarından kaynaklanır.


Yedikleriyle, giydikleriyle övünürler, marka takıntıları diz boyudur!


Kendilerini eğitim, görgü, vb konularda toplumdan aşağı hissettiklerinden pek insan içine girmezler, çoğu asosyaldir.


Facebook, instagram gibi sosyal medya hesaplarından sıkça çocuğunun, eşinin resimlerini paylaşıp birilerine mesaj verme kaygısı duyarlar.


En belirgin özellikleri üstünlük sağlama çabası ile ezikliğini kamufle etmeye çalışmalarıdır.


Kimisi boyunu, kimisi saçını, kimisi ise kilosunu çok kafaya takıp, takıntı haline getirir, toplumdan kendilerini soyutlarlar.


Hasbel kader bu hayatta iyi bir konuma geldilerse deymeyin keyiflerine! ülkenin padişahı gibi davranıp, hayatı size zehir ederler.


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


 





YAZININ DEVAMI ==> Kompleksli İnsanların Özellikleri Nelerdir?
Kompleksli İnsanların Özellikleri Nelerdir?
Kompleksli İnsanların Özellikleri Nelerdir?
LihatTutupKomentar