-->

Karın Ağrısı, İshal İçin Doğal Çözümler

Karın Ağrısı, İshal İçin Doğal Çözümler

Günümüzde pekçok insan mide sorunlarından muzdariptir. Karın ağrısı ve ishale ne iyi gelir? makalemizde bu hastalıklarınıza deva olabilecek doğal çözümlere yer verdik. İshal, çoğu kez karın ağrısı ile birlikte seyreder, şiddetli ve sürekli karın ağrısı ishal ikilisi bedende enfeksiyonun mevcut olduğunu gösterir. Yaygın nedenleri arasında bakteri, virüs ve parazitler sayılabilir. Mide ağrısı ve ishal sorununu sık yaşıyorsanız, bu durum kronik sindirim bozukluğu olduğunu gösterir, bir gastroloji uzmanına görünüp gerekli tetkikleri yaptırmalısınız.


Karbonat
Karbonat asit seviyesini düşüren doğal çarelerdendir. 1 su bardağı ılık suya yarım tatlı kaşığı karbonat katıp, iyice karıştırıp, tüketin.
Şayet karın ağrınız ve ishaliniz geçmediyse 30 dakika sonra yarım su bardağı suya yarım tatlı kaşığının yarısı yani üstte verdiğimiz ölçülerin yarısı oranında karbonatlı su içmeyi deneyin.karin_agrisi_ve_ishale_ne_iyi_gelir (1)


Portakal kabuğu
1 orta boy organik portakal kabuğunu doğrayın.
Tencereye koyun ve içine 2 su bardağı su katıp, kaynatın. Soğuyunca süzüp, bal ekleyin.
Bu içecek sindirimi rahatlatacak, mide problemlerinden sizi kurtaracaktır.karin_agrisi_ve_ishale_ne_iyi_gelir (2)


Çemen tohumu
1 bardak suya yarım tatlı kaşığı çemen tohumu atıp karıştırın ve için.
Çemen tohumu ishalinize ve karın ağrınıza şifa olacaktır.karin_agrisi_ve_ishale_ne_iyi_gelir (4)


Nane limon
Mide problemlerini yatıştırmak için geleneksel çözümlerden olan nane limonu yahut papatya çayını deneyebilirsiniz.
Nane çayı mide rahatsızlıkları için birebirdir.
Çayınıza biraz bal ekleyebilirsiniz.karin_agrisi_ve_ishale_ne_iyi_gelir (3)


Yaban Mersini
Yaban mersini doğanın en güçlü antioksidanlardan biridir. Ayrıca anti-bakteriyel özelliklere sahiptir ve ishale karşı mücadelede oldukça yararlıdır. İsveçli doktorlar bağırsak sorunları ile mücadele etmek için, düzenli olarak kurutulmuş, her gün 1 kase yaban mersini çorbası tüketimini tavsiye ediyorlar. Yaban mersini kökü de ishale deva olabilir.karin_agrisi_ve_ishale_ne_iyi_gelir (6)


Zencefil
Zencefil, sindirim sürecine yardımcı olmak, mide sorunlarını rahatlatmak için yüzyıllardır kullanılan baharatlardandır. Zencefil mide bulantısını giderir, hamileler için de yararlıdır. Zencefil artrit ağrı ve stresi hafifletmek için güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Zencefil çayı içebilir yahut zencefil şekerlemesi emebilirsiniz.karin_agrisi_ve_ishale_ne_iyi_gelir (5)


İlgili Konular


İshal Nasıl Geçer? Tıklayınız


Çocuklarda İshale İyi Gelen Yiyecekler için tıklayınız


Bebeklerde İshali Kesen Yiyecekler tıklayınız



YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.









YAZININ DEVAMI ==> Karın Ağrısı, İshal İçin Doğal Çözümler
Karın Ağrısı, İshal İçin Doğal Çözümler
Karın Ağrısı, İshal İçin Doğal Çözümler
LihatTutupKomentar