-->

Saç Boyası Akma Sorunu ve Ne Zaman Akar?

Yaz gelince havaların ısınmasıyla bizim de içimize güneş doğar. Yaz demek yeniliklere açık olmaktır. Bir kadını en güzel gösteren yeri saçlarıdır. Güneş saçlarımıza vururken bu güzel havalarda onların mat, kırık ve yıpranmış olarak görünmesini istemeyiz değil mi? Özellikle de saçınızı daha önceden boyadıysanız ve dipleriniz gelmişse!


Saçınızın ne renge boyayacağınıza karar vermeniz çok çok önemli. Size en çok yakışacak renge karar vermelisiniz. Teniniz ve kaşlarınızla uyumlu olmalı. Buğday tenli biriyseniz kızıl, kestane, bakır gibi tonları, beyaz tenliyseniz küllü renkleri tercih edebilirsiniz. Sizde sizi en iyi hissettiren ve en kullanışlı renge karar vermelisiniz.


Saçlarınızı evde kendiniz boyayacaksanız adımları doğru şekilde takip etmelisiniz. Boya öncesi ve sonrası saçlarınıza bakım yapmayı da unutmayın güzeller. Saçlarınız boyamadan önce bile yıpranmış ve matsa, parlak ve canlı görünüşe sahip olmak için boyadan 1 hafta önce saç bakımı yapmaya başlamalısınız. Çünkü uçları kırık ve yıpranmış saçların üzerine bir de boyama yaparsanız daha da yıpranır. Bu yüzden boyanın yıpratıcı etkisinden korumak gerek. Haftada birkaç kez tatlı badem yağı, susam yağı ve lavanta yağından oluşan bakım kürü uygulayın. Zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Saç dökülmeleriniz varsa  sizler için hazırladığımız Bepanthen, Evigen ve Bemiks ampulleri ile yapılan maskeyi uygulayabilirsiniz. Renge karar verip uygulama aşamasına geçtiyseniz aşağıdaki adımları takip ettikten sonra dilediğiniz gibi boyayın.


  • Her saç boyasının üzerinde talimatlar vardır; bu talimatları mutlaka okuyun.

  • Ne kadar uzman olursanız olun kıyafetlerinizi boyamamak için eski bir gömlek ya da kıyafet giyin.

  • Elleri korumak için eldiven giyin.

  • Saçların etrafındaki cildin boyanmaması içinse vazelin ya da yağlı bir krem sürün.

  • Boyanma anında bulaşan kısımları temizlemek için bir ıslak mendili de hazır bulundurun. Saçları ayırmak içinse geniş ağızlı bir tarağa ihtiyacımız olacak.

  • Saç boyasını hazırlamak için bir cam bir kase ve boya fırçası gerekiyor.

Saçınızı boyadınız ya da boyattınız ve sonuçtan memnun olmadınız ya da boyadığınıza pişman oldunuz. Pekisaç boyası ne zaman akar? Öncelikle şunu söylemek gerekir ki; saç boyaları 3 çeşittir. Bunlar kalıcı, yarı kalıcı ve yıkanınca çıkan saç boyaları. Saç boyamaya yeni başladıysanız yarı kalıcı ya da yıkanınca çıkan boyaları tercih edebilirsiniz. Unutmayın! Siyah ve kızıl gibi kalıcı saç boyalarda son pişmanlık fayda etmez, açıcı kullanarak geri döndürmeye çalışmak yerine yarı kalıcı boyalarla başlamanızda fayda var.


Kalıcı saç boyası kullandınız ve değiştirmek istiyorsanız işiniz biraz zor. Boyadığınız renk saçınızdan çok açıksa akmasını beklemeyin. Bu durumda 2 seçeneğiniz bulunuyor. Ya saçlarınızın uzamasını bekleyip uçlarından aldırarak tamamen doğal rengine dönmesini sağlamak. Ya da kahvenin tonlarından gidip her defasından saç renginize daha yakın olan tona doğru boyama yapmak. Örneğin saçınızı platine boyadınız ve doğal koyu renk saçlarınıza dönmek istiyorsunuz. Direk saçlarınızı koyu kestaneye boyamayın. Çünkü bir kaç yıkama sonrasında üstteki koyu renk boya akarak alttaki sarıyı yeşilimsi şekilde gösterecektir. Öncelikle kumral tonları sonrasında açık kahve, orta kahve şeklinde boyamalar yapmalısınız.


Eğer saçlarınızı kızılın tonlarına boyadıysanız işiniz daha kolay. Çünkü kızıl renk kolay kolay saça sabitlenmez ve her duşa girdiğinizde akar. Hatta baş havlunuzun kızıla boyandığını görürsünüz. Bu durumda 2-3 ay içinde saç boyanız akacaktır.


Saçlarınızı siyaha boyasıysanız muhtemelen saçlarınızın kendi rengi de oldukça koyudur. Bu durumda dip boyanızın geldiği de pek belli olmaz. Bir kaç ay içinde saçlarınız uzadıkça boyanın tamamen çıktığını ve kendi doğal saçlarınıza kavuştuğunuzu görebilirsiniz.


Siz yine de akıtmaya çalışmak yerine boyamaya ya da ne renk boyayacağınıza karar verirken iyi düşünün. Çünkü her türlü işlem saçlarınızı yıpratacak. Saçlarınızı doğal halinden daha açık renklerde kullanmak istiyorsanız, doğal yollarla saç rengini açma işlemleri var!


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Saç Boyası Akma Sorunu ve Ne Zaman Akar?
Saç Boyası Akma Sorunu ve Ne Zaman Akar?
Saç Boyası Akma Sorunu ve Ne Zaman Akar?
LihatTutupKomentar